Acțiune de voluntariat a cadrelor didactice și a părinților din Bolboși

Bucuria ne face întotdeauna mai buni, atât pe cei care o dăruim, cât și pe cei care o primim. Bucuria apropie sufletele. Și ce alt moment mai potrivit pentru ca bucuria să ne inunde sufletele, dacă nu Sărbătoarea Crăciunului?

A fost al patrulea an de voluntariat al Școlii Gimnaziale ”Nicolae Costescu” Bolboși, care, în prag de Crăciun, a inițiat încă o acțiune umanitară de sprijinire a unor categorii defavorizate din comuna Bolboși, din donații ale cadrelor didactice și ale părinților binevoitori.

Grupul-țintă a fost format din 16 copii cu posibilități materiale reduse și din 16 bătrâni cu greutăți, de pe raza localității.

La începutul lunii decembri, s-a realizat și s-a aprobat proiectul de voluntariat ”Crăciun pentru toți”. Profesorii diriginți au informat elevii și părinții, făcând apel la bunăvoință și la implicare. S-a hotărât ca toate donațiile să fie strânse la sediul școlii coordonatoare, iar câțiva părinți împreună cu câteva cadre didactice să se ocupe de împachetarea și de distribuirea cadourilor.

Inițiativa a avut și de data aceasta un impact pozitiv. Au fost multe persoane, din rândul părinților și al profesorilor care au contribuit cu donații ce au constat în alimente de bază, dulciuri, fructe, jucării etc. 

S-au realizat 50 de plase-cadou, care au fost împărțite, pe 21 decembrie, copiilor și bătrânilor din comuna Bolboși, de către cadrele didactice și de către directorul unității, care au mers cu mașinile personale la casele celor identificați în grupul-țintă, aducându-le un strop de fericire.

Opțiunea pentru proiectul ”Crăciun pentru toți” a avut la bază dorința comună de a aduce o rază de bucurie, de a insufla speranță și de a le fi alături celor aflați în suferință. Conștienți că inițiativa noastră nu poate acoperi anvergura fenomenelor sociale vizate, avem convingerea și motivația de a nu fi doar simpli inițiatori, ci și repere pentru acțiuni similare.

Credem cu convingere că grija pe care o manifestăm unii față de alții, indiferent de povara timpurilor în care trăim, va conta, mereu, mult mai mult decât ceea ce se află în pachete.